Malzemeler
- Yarım kilo iç bakla
- 3 adet enginar
- 1 adet kuru soğan
- 4 taze soğan + 4 taze soğanın yeşil kısımları
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Yarım limon
- 1 yemek kaşığı şeker
- Tuz
- 1 tutam dereotu
- 1 yemek kaşığı un
Hazırlanışı
Öncelikle bakla tanelerine bıçakla çizik atıyoruz. Enginarları yıkayıp küp küp doğruyoruz.
Kuru soğanı doğrayıp zeytinyağında kavurmaya başlıyoruz. Hafif pembeleştikten sonra taze soğanları da ekleyip biraz daha kavuruyoruz. Bakla ile enginarı da ekleyip 2-3 dakika daha kavurduktan sonra üstünü kaplayacak kadar sıcak su ekliyoruz (fazla geçmemesine dikkat edin). Limon suyunu, tuzunu, şekerini ,bir çay bardağında sulandırılıp ezilmiş unu da atıp altını kısıp kapağını kapatıyoruz. Piştikten sonra dereotunu ekliyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.