10 Haziran 2017 Cumartesi

FİNCAN TATLISI-SÜTLÜ TATLI






















Malzemeler

1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağından biraz az şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
hindistan cevizi

Hazırlanışı

Tencereye süt, un ,seker alınarak  koyulaşıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.. Muhallebi koyulasıp göz göz olduğunda bir yemek kasığı tereyağı ve bir paket vanilya eklenerek çırpılır.İç yüzeyi suyla ıslatılan fincanlar muhallebiyle doldurulur..Küçük fincanlarla 12 adet tatlı hazırlayabilirsiniz.Tatlılar soğuduktan sonra buzdolabında 3-4 saat bekletilir.Fincandaki tatlının kenarlarına hafifce bastırılarak tatlının fincandan kolayca ayrılması saglanır.Tatlılar hindistan cevizine bulanarak servise hazırlanır.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.