MALZEMELER
1 paket mantar
1 adet soğan
1 adet yeşil biber
2 adet domates
1yk zeytinyağı
BEŞAMEL SOS
1 Tatlı kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
ÜZERİ İÇİN
2yk. rendelenmiş kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI
Soğanları piyazlık doğrayın.Biberleri halka halka doğrayın. Domateslerin
kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayarak tüm malzemeyi hazırlayın.
Mantarları yıkadıktan sonra dilimler halinde kesin.
Soğan ve biberleri zeytinyağıyla tencereye alarak soteleyin. Sonra
dilimlediğiniz mantarları da ilave ederek az pişirip domatesleri ve tuzunu da
ekleyip beş dakika daha soteleyerek güveç veya fırın kabınıza(küçük kare
borcama) boşaltın.
SOSUN YAPILIŞI
Tereyağını ve unu hafifçe kavurup sütünü ekleyip tel çırpıcıyla
karıştırarak pişirin. Tuz ve karabiberini de ilave ederek ocaktan alın.
Fırın kabındaki mantar sotelerin üzerine her tarafına gelecek şekilde beşamel
sosu dökün. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serperek 170 derece fırında
üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Bu tarifi ev sahipliğini tarifkoliğin yaptığı 45 dakikalık tarifler etkinliğine
yolluyorum.Arkadaşıma bol tarifli etkinlik diliyorum.
ellerine sağlık harika bir yemek olmuş sevgiler
YanıtlaSilOldukça lezzetli görünüyor, en kısa zamanda mantar bulup deyemeye çalışacağım :) Teşekkürler..
YanıtlaSilellerine sağlık benmde bugün soğanlı sade kavurmasını yaptım . bir sonrakinde de bunu uygulayayım. sevgiler
YanıtlaSilharika olmuş elinize sağlık, beşamel sos ve tavuk çok yakışıyor.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim canım tarif şahane ellerine sağlık sevgiler..
YanıtlaSil