Translate

20 Haziran 2017 Salı

BEŞAMEL SOSLU MANTAR SOTE





MALZEMELER


1 paket mantar

1 adet soğan

1 adet yeşil biber

2 adet domates

1yk zeytinyağı


 BEŞAMEL SOS

1 Tatlı kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı un

1 su bardağı süt

ÜZERİ İÇİN


2yk. rendelenmiş kaşar peyniri





















HAZIRLANIŞI

Soğanları piyazlık  doğrayın.Biberleri halka halka doğrayın. Domateslerin

kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayarak tüm malzemeyi hazırlayın.

Mantarları yıkadıktan sonra dilimler halinde kesin.


Soğan ve biberleri zeytinyağıyla tencereye alarak soteleyin. Sonra

dilimlediğiniz mantarları da ilave ederek az pişirip domatesleri ve tuzunu da

ekleyip beş dakika daha soteleyerek güveç veya fırın kabınıza(küçük kare

borcama) boşaltın.

SOSUN YAPILIŞI

 
Tereyağını ve  unu hafifçe kavurup sütünü ekleyip tel çırpıcıyla

karıştırarak pişirin. Tuz ve karabiberini de ilave ederek ocaktan alın.

Fırın kabındaki mantar sotelerin üzerine her tarafına gelecek şekilde beşamel

sosu dökün. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serperek 170 derece fırında

üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Bu tarifi ev sahipliğini tarifkoliğin yaptığı 45 dakikalık tarifler etkinliğine

yolluyorum.Arkadaşıma bol tarifli etkinlik diliyorum.

5 yorum:

  1. ellerine sağlık harika bir yemek olmuş sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Oldukça lezzetli görünüyor, en kısa zamanda mantar bulup deyemeye çalışacağım :) Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık benmde bugün soğanlı sade kavurmasını yaptım . bir sonrakinde de bunu uygulayayım. sevgiler

    YanıtlaSil
  4. harika olmuş elinize sağlık, beşamel sos ve tavuk çok yakışıyor.

    YanıtlaSil
  5. Çok teşekkür ederim canım tarif şahane ellerine sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.