2sb. Süt
2yk un
Yarım sb.toz şeker
vanilya
Pelte için
1sb portakalsuyu(hazır kutu meyve suyu da olabilir)
1 sb su
2-3yk şeker
3yk nişasta
Yapılışı
Önce sütlü karışımı karıştırarak pişirip,inmeye yakın vanilyasını ekliyoruz.3-4 dk.mikserle çırpıp ufak kare veya yuvarlak borcama döküyoruz.İstenirse araya uvalanmış bisküvi ,kek
fındık,ceviz veya ince doğranmış meyve parçacıkları koyabiliriz
Başkabir tencerede pelteyi karıştırarak pişiriyoruz.Pişince sütlü karışımın üzerine döküyoruz.Soğumaya bırakıyoruz.Afiyet olsun
Merhaba..Portakal olunca akan sular durur..Harika görünüyor..Ellerine sağlık.Sevgiler..
YanıtlaSilteşekkürler,deneyin eminim beğeneceksiniz.Şimdiden afiyet olsun
YanıtlaSil