2,5 su bardağından biraz fazla un
1 su bardağı şaker
1 paket margarin
1/2 çay bardağı su
arzuya göre dövülmüş ceviz ya da fındık
YAPILIŞI
Yağı tencerede eritilirken (Ben teflon tencere kullanıyorum.)
diğer yanda kaseye konan şekerin üzerine yarım çay bardağı
su dökülür. (küçük bardak olmalı) Eriyen yağa un ilave edilir
ve sürekli karıştırılır. Un yağa
yedirildikten sonra ceviz de ekle-
nir. Kaşıkla bastıra bastıra kavruluncaya kadar karıştırılır.
Bir süre sonra yağını kusmaya başlar. Kokusundan ve rengin-
den kızardığı anlaşılabilir. Ocak kapatılır 10-15 dakika bekletilir.
Sonra sulanan şeker karıştırılır ve kavrulmuş una eklenir ve sürek-
li karıştırılarak yedirilir.Helvanın yüzeyi düzeltilip cevizle süslenir.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.