Translate

29 Mart 2013 Cuma

ETİMEKLİ TATLI





Malzemeler



1 paket etimek
2 yk nişasta
2 yk un
1 lt süt

Üstü için

1 poşet krem şanti
1 su bardağı soğuk süt


Şerbeti İçin:

1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
1 dilim limon

Hazırlanması:

Dikdörtgen borcama etimekleri dizin.


Önce şerbeti hazırlayınız;şeker,su ve bir dilim limonu tencerede  şeker eriyinceye kadar kaynatın ve ateşten alıp etimeklerin üzerine  dökün.

Daha sonra,nişasta,un  ve sütü orta hararetteki ateş üzerinde muhallebi kıvamına kadar pişirin ve şerbetli etimeklerin üzerine dökün.Tatlı, iyice soğuduktan sonra  krem şantiyi üzerine yayın.

Krem şantinin hazırlanışı: 1 su bardağı soğuk süt ile krem şantiyi  katılaşıncaya kadar çırpın.Tatlının üzerine düzgünce serin.İsterseniz üzerine hindistan cevizi serpebilirsiniz.Afiyet olsun.


3 yorum:

  1. mmm çok severim eline sağlık canım nefis:))

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim.Sizin siteniz de çok kapsamlı,ama izleyici butonu yok herhalde..

    YanıtlaSil

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.