Translate
29 Mart 2013 Cuma
ETİMEKLİ TATLI
Malzemeler
1 paket etimek
2 yk nişasta
2 yk un
1 lt süt
Üstü için
1 poşet krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Şerbeti İçin:
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
1 dilim limon
Hazırlanması:
Dikdörtgen borcama etimekleri dizin.
Önce şerbeti hazırlayınız;şeker,su ve bir dilim limonu tencerede şeker eriyinceye kadar kaynatın ve ateşten alıp etimeklerin üzerine dökün.
Daha sonra,nişasta,un ve sütü orta hararetteki ateş üzerinde muhallebi kıvamına kadar pişirin ve şerbetli etimeklerin üzerine dökün.Tatlı, iyice soğuduktan sonra krem şantiyi üzerine yayın.
Krem şantinin hazırlanışı: 1 su bardağı soğuk süt ile krem şantiyi katılaşıncaya kadar çırpın.Tatlının üzerine düzgünce serin.İsterseniz üzerine hindistan cevizi serpebilirsiniz.Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
mmm çok severim eline sağlık canım nefis:))
YanıtlaSilteşekkürler bir kase lezzet..
Silteşekkür ederim.Sizin siteniz de çok kapsamlı,ama izleyici butonu yok herhalde..
YanıtlaSil