Malzemeler
1 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı su
tuz
1 sb. haşlanmış bezelye
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
4-5 taze soğan
mısır
2 adet kornişon turşu
1 limon suyu
Pirinç ayıklanıp yıkanır,zeytinyağında kavrulur,tuz ve su eklenip ,kısık ateşte pişirilir. Pilav soğuyunca içine garnitür,ince kıyılmış maydanoz,dereotu,taze soğan eklenir.Mısır taneleri ve küçük küçük doğranmış turşular katılıp bir limonun suyu sıkılır.Hepsi karıştırılır.Servis yapılır.Afiyet olsun
Bezelye yerine hazır garnitür(patates,bezelye,havuç) de kullanılabilir.
.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.