Translate
17 Temmuz 2013 Çarşamba
TAHİNLİ KURU BAKLAVA
MALZEMELER
6 adet baklava yufkası
1 yumurta sarısı
susam
Kat araları için:
2 yk. toz şeker
1 çay bar.tahin
1 çay bar.ceviz
Yarım çay bar. sıvı yağ
YAPILIŞI
Derin bir kasede tahin ve sıvı yağı karıştırın.Şeker ve ceviz içini de başka bir yerde karıştırın. Bir adet baklava yufkasının üzerine tahinli yağdan sürün.Bu işlemi üç adet yufka üzerinde uyguladıktan sonra şeker-ceviz içi karışımından biraz serpin ve çok bol olmamak kaydıyla kenarlarını da biraz içeri alarak rulo şeklinde sarın. Tüm yufkaları ayrı ayrı(üçlü)bu şekilde sarın ve 2 parmak kalınlığında dilimleyin. Yumurta sarısını üzerine sürüp susamını serpip, 180 derecedeki fırına verin. Üzeri kızarana kadar pişirin.
( yaklaşık 15- 20 dk kadar yetiyor.)Afiyet olsun.
Üzerine yumurta sarısı susam koymadan da pişirebilirsiniz.Fırından çıkınca pudra şekeri serpebilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
bu tam benlik bir lezzet baklavayı sevmem serbetsiz olanına hayır demem ellerinize sağlık
YanıtlaSilteşekkür ederim canım..
SilMmmmmm canim nefis.
YanıtlaSilteşekkürler canım..
Sil