Malzemeler:
- 2 kilo ufaklarından salatalık ((3 litrelik kavanozda )
- su
- 4-5 çorba kaşığı kaya tuzu
- 1yemek kaşığı toz şeker
- 1 baş sarımsak
- 2 çay bardağı sirke
- 8-10 sap maydanoz
- karabiber taneleri,
- 2-3 adet defne yaprağı
- Taze, sert yapılı, küçük boy salatalıkları yıkayıp, temizleyelim.
- Salatalıkları hafifçe delip, kavanoza sıkıca dolduralım.
- Tuzlu,şekerli suyu hazırlayıp üzerine ilave edelim. Salatalıkların üzerine çıksın.
- Sarımsaklarını soyup kavanoza yerleştirelim.
- Sirkeyi içine boşaltalım. İri karabiber taneleri ve defne yapraklarını ekleyelim.
- Maydanozu en üste sıkıca dizip kavanozun kapağını kapatalım. Mutfakta 2-3 gün bekletip, suyu azalırsa , üzerine biraz daha su ve 1 yemek kaşığı tuz da ilave edelim.
- Kapağını sıkıca kapatıp, serin bir yerde2-3 hafta bekletildikten sonra kullanabilirsiniz.
- NOT: Salatalıkların rengi sarıya dönünce turşumuz artık olmuştur. Afiyet olsun.
EN BECEREMEDİĞİM ŞEY TURŞU. BİR TÜRLÜ TUTTURAMIYORUM :)ELLERİNE SAĞLIK
YanıtlaSilTeşekkürler,hayatın tatları..
Sil