Malzemeler
1tane kemikli tavuk
göğsü
1 yk. tereyağ
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
tuz
karabiber
Yapılışı
Tavuğu iyice yumuşayana kadar haşladıktan sonra didelim. Fırın kasesine koyalım. Üzerine tuz ve karabiber atıp, 2 kepçe tavuk suyunu gezdirelim. Bir tencerede unu ve yağı
kavuralım. Yavaş yavaş karıştırarak sütü
ekleyelim. Karışım biraz koyulaşana kadar kısık
ateşte karıştırarak pişirelim. Pişen sosu tavuklarımızın üstüne dökelim. Beşamel sos hafif kızarana kadar fırında pişirelim. Kare şeklinde
keserek servis yapalım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.