- 1 Adet kuru soğan
- 3 Adet soyulup doğranmış domates
- 1 diş sarımsak
- 1 Yemek kasığı salça
- 1/2 yarım cay bardağı su
- 3 Adet kabak
- 1 Su bardağı haşlanmış nohut
- Kuru nane
- Tuz
Hazırlanışı
Tencereyeyağ konur. Yarım daire şeklinde doğranmış soğan iyice kavrulur. Üzerine daire şeklinde doğranmış kabaklar ve domates dizilir. En üste nohut bırakılır. Tuz ve sarımsağı eklenir.Su koymadan kapak kapatılır. Orta ateşte 25-30 dakika pişirilir. İnce kıyılmış dereotu serpilir, ateşten alınır.Nohutlu kabak yemeğinizi sıcak olarak servis yapın. Arzu ederseniz limon suyu ekleyebilir veya sarımsaklı yoğurtla servis yapabilirsiniz .Afiyet olsun.
Tencereye
merhabalar :) nohutlu kabak yemeğini daha önce hiç yemedim ve cidden merak ettim :)) yapmayı düşündürttü bana güzel gürüntüsü :) bundan sonra paylaşımlarınıza ortak oldum .. benim sayfama da beklerimmm :)
YanıtlaSildoyurucu oluyor,üstelik lezzetlide..Davetine teşekkürler,geldim bile..
YanıtlaSil