Translate
23 Ağustos 2013 Cuma
KAYISI MARMELATI
Malzemeler
1 kg. olgun kayısı
500 gr. toz şeker
yarım limon suyu
Yapılışı
Kayısılar iyice yıkandıktan sonra sularının süzülmesi için bir süzgece konur. Çekirdeklerinden ayrılır ve uygun bir tencereye konur.
Tencerenin kapağı kapatılır ve çok kısık ateşe oturtularak kayısılar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Ocak kapatılır, soğuyunca blendırdan geçirilir.
Kayısı püresinin üzerine şeker dökülüp orta ateşte kaynamaya bırakılır. Ara sıra karıştırılarak fazla suyu alınır. Kaynamaya başladıktan sonra 10-15 dakika kadar kaynatmanız yeterlidir. Üzerinde göz göz kabarcıklar oluşup, kıvamlı bir hale geldiğinde limon suyu eklenir ve bir iki karıştırıldıktan sonra ocak kapatılır.Sıcak sıcak kavanozlara konur,kapağı kapatılıp hemen ters çevrilir.Soğuyunca serin bir yerde muhafaza edilir.Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Kayısıyı cok sevıyorum,bu marmelatta bır harıka olmuş ellerine sağlık.
YanıtlaSil