Malzemeler
2 patlıcan
2 kırmızı biber
1 kabak
2 soğan
2 domates
süslemek için ceviz
tuz
Yapılışı
2 adet patlıcanı, 2 adet kırmızı biberi közle. Közlenen patlıcan ve biberler hemen bir poşete atılıp bir süre bekletilirse kabukları daha kolay soyuluyor.
Soğanlar temizlenip, piyazlık olarak doğranır. Az yağda kızartılır. İçine kuşbaşı doğranmış domatesler eklenir. Temizlenmiş patlıcan ve biberler ufak ufak doğranıp içine atılır. Hepsi karıştırılır. İstenirse bağlamak için çiğden rendelenmiş bir kabak eklenip 2-3 dk çevrilip tuz ilave edilip ocak kapatılır.Servis tabağına alınan sos cevizle süslenir. Et yada tavuk yemeklerinin yanında servis edilebilir.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.