Sütlü muhallebi için:
3 su bardağı süt,
3 yemek kaşığı nişasta(buğday)
2 çay bardağı şeker
Vişneli muhallebisi için
3 su bardağı vişne suyu,
3 yk.nişasta,
2 çay bardağı şeker
1 vanilya
HAZIRLANIŞI
İki muhallebiyi aynı anda,ayrı ayrı tencerelerde yapalım. Cam kaseyi ıslatıp, önce sütlü muhallebiyi
dökelim,daha sonra vişneli muhallebiyi tam ortasından diğer muhallebinin üzerine yavaş yavaş döküp
ılınınca buzdolabında birkaç saat bekletelim.Servis anında, cam kasemizi ters çevirip düz bir kaba
alıp dilimleyelim.AFİYET OLSUN....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.