Malzemeler
- 2-3 adet patates
- 2-3 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- sıvı yağ
- 1.5 yemek kaşığı domates salçası
Köftesi için;
- yarım kg kıyma
- 1 adet kuru soğan
- yarım su bardağı kadar ufalanmış bayat ekmek içi veya galeta unu
- tuz
- karabiber
- pulbiber
- maydanoz
Öncelikle köfteler hazırlanır. Bunun için soğan bir kaç parçaya ayrılarak mutfak robotundan geçirilir. İncecik hale gelen soğanlar kıymaya ilave edilir. Bayat ekmek içi, baharatlar,kıyılmış maydanoz ve tuzu da eklenerek köfte harcı yoğurulur.Daha sonra ufak parçalar koparılarak köfteler şekillendirilir. Diğer tarafından patatesler kalınca dilimlenir. Tavada sıvı yağ kızdırılarak köfteler ve patatesler hafifçe kızartılır. (Patateslerin çok fazla pişmesine gerek yok). Bütün köfte ve patatesler kızartılınca fırın kabına alınırlar ve üzerine salçalı sıcak su gezdirilir. Domates dilimleri ve biberlerle süslenen fırın tepsisi fırına sürülür. Domatesler pişinceye dek yaklaşık 25 dk kadar düşük ısıda pişirilir. Afiyet olsun…
Çok iştah açıcı görünüyor, ellerinize sağlık...
YanıtlaSil