MALZEMELER
- 1 kilo bakla
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- yarım demet dereotu (yıkayıp,sirkeli suda bekletin, kurutup,ince ince doğrayın )
- 1 küçük kuru soğan ya da yarım demet taze soğan
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Baklayı bıçakla derince çizip, içini çıkartın.Tencereye yağ+soğan koyup, yaklaşık 1-2 dakika kavurun.İçine ayıklanmış baklaları +dereotu+tuz +şeker +1 su bardağı kadar su ekleyip, pişirin.Ateşin altını kapadıktan sonra , tencerede soğutun.İyice demlendikten sonra servis tabağına alın.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.