20 Haziran 2010 Pazar

MERCİMEKLİ KABAK YEMEĞİ (Zeytinyağlı)



Malzemeler

1,5 (ajda) çay bardağı yeşil mercimek
2 tane orta boy soğan
2 yk. sıvı yağ
1 kg.kabak
1 yk. salça
nane,tuz,kırmızıbiber
1 limonun suyu
4-5 diş sarımsak
Dereotu

Yapılışı

Önce mercimekleri yıkayıp haşlıyoruz.Ayrı tencerede yarım ay şeklinde (piyazlık)doğranmış soğanları sıvı yağda çeviriyoruz.Salçayı ekleyip 5 dk. kavuruyoruz.Daha sonra kuşbaşı doğranmış kabakları,nane,tuz ve kırmızıbiberi ilave ediyoruz.Haşlanmış mercimeği de süzüp ekleyip pişirmeğe bırakıyoruz.İnmeye yakın 1 limonun suyuna ezilmiş 4-5 diş sarımsak atıp,karıştırıp yemeğimize ekliyoruz.Daha sonra pişen yemeğimizi tabağa alıp dereotuyla süsleyip servis ediyoruz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.