12 Mart 2012 Pazartesi

BİSKÜVİLİ KABAK TATLISI






MALZEMELER


5oo gr tatlı kabak

4 yk şeker

1 paket vanilya

1 paket petit beure bisküvi

Yarım su bardağı ceviz içi

1 paket krem şanti

1 sb süt

YAPILIŞI

 Yarım kg kabak, 4 yemek kaşığı şeker ve 1.5 su bardağı su ile  iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır.

 Haşlanan kabağın suyu süzülür

 1 paket vanilya, küçük parçacıklara bölünen bisküvi ve ceviz içi süzülen kabaklara eklenir hamur haline getirilir.

 Oluşan harcımızı küçuk borcama yerleştiriyoruz.Üzerine bir bardak soğuk sütle çırptığımız krem şantiyi yayıyoruz.Üzerini hindistan cevizi veya tarçınla süslüyoruz.

 Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırıp ve 3-4 saat bekletildikten sonra servis yapılır.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.