1 Mart 2012 Perşembe

HAMSİ BUĞULAMA




MALZEMELER


1 kilo kılçıkları çıkartılmış hamsi

1 adet limon

2 adet kuru soğan

1/2 demet maydanoz

2 yemek kaşığı sıvı yağ

tuz, karabiber

YAPILIŞI

Hamsi ayıklanıp kılçıkları çıkartılır, yıkanıp, tuzlanır tepsi yağlanır , piyazlık

doğranan soğanlar dizilir, üzerine hamsiler dizilir.

Kabukları soyulup dilimlenen limonlar dizilir tuzu karabiberi eklenir. En son

maydanozlar ilave edilir, yağı üzerine gezdirilip 180 dercede ısıtılmış fırında

hafif kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsun.



2 yorum:

  1. Ellerinize sağlık, severek yediğimiz bir yemektir bu.

    YanıtlaSil
  2. Ziyaretiniz için teşekkürler,Elif Hanım..

    YanıtlaSil

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.