16 Nisan 2013 Salı

KIYMALI POĞAÇA




MALZEMELER

4 su b. un
yarım pk. yaş maya
2 yk. tereyağı
2 yumurta
1 çay b. süt
1 çay b. yoğurt
1 çay b. sıvıyağ
aldığı kadar su


KIYMALI HARCI İÇİN:
200 gr. kıyma
2 soğan
sıvıyağ

tuz
HAZIRLANIŞI:

 Unu karıştırma kabına alıyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz ve mayayı koyuyoruz. Mayanın üzerine yumurtaları kırıyoruz, birinin sarısını üzeri içi ayırıyoruz. Sütü, yoğurdu, sıvıyağı döküyoruz. Tereyağını da eritip döküyoruz. Unun üzerine tuz serpiyoruz. Ortasından yoğurmaya başlıyoruz. Ilık su ilave ediyoruz.

Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz ve mayalanmaya bırakıyoruz. İç harcı için, soğanı yemeklik doğruyoruz. Tavaya önce sıvıyağ döküyoruz ve soğanı kavuruyoruz.

Kıymayı da ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Altını kapattıktan sonra doğranmış maydanoz serpiyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz ve karıştırıyoruz. . Hamurdan bezeler koparıp yuvarlıyoruz ve merdaneyle azıcık açıyoruz. İçlerine kıymalı harç koyarak yuvarlak veya  yarım ay şeklinde kapatıyoruz. . Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Bir süre de tepside mayalandırıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.Afiyet olsun.




yarım pk. yaş maya
2 çorba k. tereyağı
2 yumurta
1 çay b. süt
1 çay b. yoğurt
1 çay b. sıvıyağ
aldığı kadar su

2 yorum:

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.