9 Nisan 2013 Salı

ÜÇ RENKLİ SALATA





Malzemeler:

1 kg. patates,
3-4 orta boy havuç,
Yarım demet maydanoz,
Yarım demet taze soğan,
Orta boy mor lahananın yarısı

limon,zeytinyağı,tuz

Hazırlanışı
Patatesler haşlandıktan sonra ister rendeleyerek ister çatal yada ezici yardımıyla ezilir ve üç 
parçaya ayrılır. Birinci parçaya önceden rendeleyip çok az sıvı yağda bir süre kavurduğumuz 
(veya haşlayıp ezdiğimiz) havuçlar karıştırılır. Biraz tuz ve limon ilave edilir. İkinci parçaya ince 
kıyılmış maydanoz ve taze soğanlar ( isteğe göre dere otu da konulabilir) karıştırılır.Yeterince 
tuzu ve limonu ilave edilir.Üçüncü parçaya da robotta parçaladığımız mor lahanalar karıştırılır.
 Yeterince tuzu ve limonu ilave edilir. Daha sonra varsa  slikon bir kek kalıbına sırayla konur. 
Yoksa normal kek kalıbına  kolay çıkması için içine streç film serilir. Sonra bastırarak iyice
 sıkışmaları sağlanır. Biraz beklettikten sonra kalıptan çıkartılır. Artık salatamız servise hazır.

AFİYET OLSUN.

İstenirse üzerine sarımsaklı yoğurt ve mayonezli sos dökülerek de servis yapılabilir.


3 yorum:

  1. Byağıdır yapmadım hatırlattığın iyi oldu
    ellerine sağlık çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler sarı mutfak-Hande..

    YanıtlaSil

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.