13 Aralık 2013 Cuma

SÜTLÜ PATLICAN KIZARTMASI




MALZEMELER

3 Adet patlıcan
1 yumurta
 2 yk un
1 sb. süt
tuz
karabiber
3 diş ezilmiş sarımsak
yarım paket kabartma tozu

Yapılışı

Patlıcanlar alaca şeklinde yada tümden soyulup 15-20 dk tuzlu suda bekletilir.
Derin bir kaba yumurta, süt, un, tuz, kabartma tozu,  karabiber, ezilmiş sarımsaklar ilave edilip sulu bulamaç hazırlanır.
Derin tencereye sıvı yağ koyup kızdırılır, patlıcan dilimleri bulamaca arkalı önlü batırılarak kızartılır.
Bu sos ile hem patlıcanlar yağ çekmiyor, hem de çok lezzetli oluyor. Sıcak sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. offfff of:)) ellerine sağlık içim gitttii:)))
    yağda kızartma olayı benim evde 4 sene oldu kalkalı(çok lezzetli oluyor ama:)
    artık kızartmaları fırında yapıyorum. alınan kilolar yediğimiz o güzel lezzetlerin üzerine çıkınca:)))) zor da olsa vazgeçtim.
    sonuçtan memnunum 10 kilo eksildim inş. bi o kadar daha gider.
    bak şimdi nasıl da canım çekti bu hafta ben bunu bi fırında deneyeyim bakayım.

    YanıtlaSil
  2. bu sosla fırında hiç denemedim,denerseniz yayınlayın,bakalım nasıl oluyor..

    YanıtlaSil

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.