27 Aralık 2013 Cuma

Tırtıl Kurabiye Tarifi

     

Malzemeler

  • 150gr. margarin veya tereyağı (yumuşamış)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
  • Alabildiği kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı )
  • pudra şekeri (üzerine serpmek için)

Yapılışı

 Hamuru yoğuracağımız kaba yumuşamış margarini, yumurtayı, şekeri ekleyip karışımı, krem haline gelene dek yoğuralım.
Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip iyice yoğuralım.
  tırtıl kurabiye kalıbı ile kurabiyelerimizi şekillendirelim.
Kurabiyeleri, önceden ısıtılmış fırında 160-170 derecede üzerleri beyaz kalacak şekilde pişirelim.
 Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapalım.Afiyet olsun.

İsteğe bağlı olarak; yoğurulan hamur 2'ye bölünüp,kakao serpilip tekrar yoğrulur .Kurabiyelerin bir kısmı kakaolu olarak pişirilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.