20 Aralık 2014 Cumartesi

HAVUÇ KIZARTMASI






Havuç kızartmasının  malzemeleri:

4-5 adet havuç
Bir adet yumurta
Bir kase un
kızartmak için ay çiçek yağı
tuz
Havuç kızartması yapılışı:

Havuçları soyarak, az tuz atılmış tencerede diri kalacak şekilde haşlayın.Bir bütün havucu boylamasına ortadan ikiye böldükten sonra .3'e-4'e bölün. İlk önce çırpılmış yumurtaya ardından, una batırarak kızgın yağda her iki tarafı da kızarana kadar pişirin. Arzuya göre sarımsaklı yada sade yoğurt ile servise sunun.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.