12 Aralık 2014 Cuma

PAN KEK




Malzemeler:
  • 1 yumurta,
  • 1 su bardağı süt,
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu,
  • İsteğe bağlı olarak 1 çay kaşığı tuz veya 
  • 1 tatlı kaşığı şeker 
  • 1 su bardağı un.
Hazırlanışı:
  1. Yumurtayı krema kıvamına gelene kadar çırpın,
  2. Sütü ve yağı ekleyip iyice karışana kadar çırpın,
  3. Unu ve kabartma tozunu azar azar ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edene kadar çırpmaya devam edin,
  4. Yapışmaz bir tavayı az sıvı yağla ,yağlayıp orta hararetli ateşte ısıtın 
  5. 1 kepçe hamuru tavanın ortasına yuvarlak şekilde dökün,
  6. Üzeri göz göz olduktan sonra spatula yardımıyla ters çevirin,
  7. Her iki tarafı da piştikten sonra servis tabağına alın,
  8. Hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayın,bu ölçülerle 6 tane çıkıyor.
  9. Bal , tereyağ,reçel veya nutella  ile servis yapın.
Afiyet olsun... 

2 yorum:

  1. Ellerinize sağlık görünüm mükemmel eminim ki tadı da bir o kadar güzeldir.

    YanıtlaSil
  2. Çok açık ve ayrıntılı bir tarif yazmışsınız ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.