18 Ocak 2015 Pazar

İŞKEMBE ÇORBASI




Malzemeler:

300 gr.Temizlenmiş  dana işkembesi 
4-5 Su Bardağı Soğuk Su
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Diş Sarımsak
1/4 Bütün Limon
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Terbiye Malzemeleri:

1 Yemek Kaşığı Un

1/2 ‘yarım’ Limon Suyu

1 Çay Bardağı Soğuk Su
Yapılışı

İşkembe çorbası yapmak için, işkembenin çok iyi temizlenmiş olaması gerekir. Sakatatçılardan alınan  işkembe temizlenmiş olarak satılır.Alınan  işkembe önce tencerede bir taşım kaynatılır.Bu su kullanılmaz, dökülür.
Ön haşlaması yapılan işkembeyi tencereye alıp üzerine üç parmak çıkacak kadar su ilave edip, yarım limonun suyunu ve doğranmış sarımsakları ekleyerek işkembeyi yumuşayana kadar haşlayalım.Daha sonra ufak parçalara ayıralım.

Terbiyesinin Hazırlanması:

İşkembeler haşlandıktan sonra, bir kap içerisine 1 yemek kaşığı tepeli un,  yarım limon suyu, 1 çay bardağı soğuk su katıp, pürüzsüz ve topaksız kıvama gelene dek çırpalım. Kaynamakta olan işkembe suyuna azar azar ve sürekli karıştırarak dökelim. Çorbayı kaselere aldıktan sonra üzerine kırmızı biberli tereyağı gezdirerek servis yapalım (arzuya göre sirke ilave edelim)Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.