21 Ocak 2015 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI PATATESLİ-HAVUÇLU KEREVİZ




Malzemeler
  • 2-3 adet kereviz
  • 2 adet patates
  • 1 tane havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kereviz
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • limon suyu
Hazırlanışı

Kerevizleri ve patatesleri soyarak ufak ufak doğrayın. . Havucu da benzer şekilde soyup halka halka dilimleyin. Soğanı piyazlık doğrayarak tencereye alın ve az miktar su ile yumuşayana kadar pişirin. Üzerine patates, kereviz ve havuçları ekleyin. Tuzunu şekerini serptikten sonra bir ya da bir buçuk su bardağı kadar da su ekleyerek kapağını kapatın. Su kaynayıp sebzeler pişmeye başladığında zeytinyağını ilave edin. Son olarak ocaktan almaya yakın biraz limon suyu da ekleyerek ocağı kapatın. Soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.