29 Ağustos 2015 Cumartesi

KIYMALI MANTARLI BÖREK




MALZEMELER

3 adet yufka
1 sb. süt
Yarım sb. sıvı yağ
2 adeet yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılır.)

İÇ MALZEMESİ
100 gr.kıyma
1 orta boy soğan
1 paket mantar
1 sivri biber
maydonoz
karabiber,tuz

HAZIRLANIŞI

Önce iç malzememizi hazırlayalım.Kıymayı teflon tavada az sıvı yağla kavuralım,yeşil biberi ve soğamı yemeklik ufak ufak doğrayıp kıymanın üzerine ekleyip kavuralım.Maydonozları,mantarları yıkayıp minik minik doğrayıp kıymanın içine ekleyelim.Tuzunu karabiberini de ekleyip pişirelim.

Daha sonra 1 yufka temiz bir masaya yayılır.Süt,2 yumurta ,sıvıyağ derin bir kapta çırpılıp fırça ile yufkaya sürülüp ,ikiye katlatılır.Tekrar yarım yufka yağlanıp 4 eşit parçaya bölünür.Alt kısma iç harcından koyup kalın sigara böreği gibi sarılır.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilip üzerine ayırdığımız yumurta sarısı surülüp önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 30 dakika kadar pişirilir,üzerleri kızarınca fırından çıkartılır.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.