25 Ağustos 2015 Salı

YAĞLI TURŞU YAPIMI




Biber mevsimi geçmeden kışlıklarımızı yapalım .Yapması kolay bir turşu,oldukça da lezzetli oluyor.Şimdiden

kolay gelsin.

Malzemeler


3-4 kilo sivri biber

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı sirke

1 çorba kaşığı tuz

Yarım çorba kaşığı şeker

1 baş ayıklanmış sarımsak


YAPILIŞI


Yıkayıp , sapları temizlemiş olduğumuz  biberlere  ,bıçakla bir çizik atılır .

Yağ ,sirke,tuz ve şeker genişce bir tencereye konur.İyice kaynamaya

başlayınca azar azar biberler tencereye eklenir.Sararıp yumuşayan biberler hemen çıkarılıp kavanozlara

yerleştirilir. üstüne bir kaşık yardımıyla bastırıp sıkıştırılır.


Kavanoz dolana kadar bu işlem devam


edilir.Tenceredeki haşlama suyundan da bir miktar kavanozlara

eklenir.Ardından kapağını kapatıp iyice sıkıştırılır.Kavanozlar ters çevirip

soğuyana kadar bekletilir.

Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. umarım çok lezzetlidir.öyle görünüyor. bizede düşer mi acaba.

    YanıtlaSil
  2. güzel bir blog:)) İzlemeye almak istediğim bloglardan ama izlemeye alamıyorum, blogerda izlemeye almakta zorlanıyorum. sevgiler:)

    YanıtlaSil

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.