Malzemeler
4 adet kemiksiz kalça(veya göğüs) kuşbaşı doğranmış.
1 (Ajda) çaybardağı soya sosu( tuz kullanılmıyor)
1 yumurta akı
1,5-2 yk.mısır nişastası
susam
Yapılışı
Geniş bir kapta yumurta akı,nişasta,soya sosu az sıvı yağla karıştırılır.Tavuk etleri içine eklenir ve en az 4 saat bekletilir.Akşamdan hazırlanıp ertesi gün pişirilir.Ancak bekletme kabımızın kesinlikle cam (borcam vb.) olması gerekiyor.Az yağla yağlanmış
teflon tavaya etlerimizi susama batırıp koyuyoruz (veya susamsız tüm etleri koyup üzerine susam ekiyoruz.) Tavuk etlerini çevirerek pişiriyoruz. Afiyet olsun.
ellerine sağlık canım afiyetler olsun
YanıtlaSilteşekkürler..
YanıtlaSil