MALZEMELER
2,5 su bardağından biraz fazla un
1 su bardağı şaker
1 paket margarin
1/2 çay bardağı su
arzuya göre dövülmüş ceviz ya da fındık
Yağı tencerede eritilirken (Ben teflon tencere kullanıyorum.)
diğer yanda kaseye konan şekerin üzerine yarım çay bardağı
su dökülür. (küçük bardak olmalı) Eriyen yağa un ilave edilir
ve sürekli karıştırılır. Un yağa yedirildikten sonra ceviz de ekle-
nir. Kaşıkla bastıra bastıra kavruluncaya kadar karıştırılır.
Bir süre sonra yağını kusmaya başlar. Kokusundan ve rengin-
den kızardığı anlaşılabilir. Ocak kapatılır 10-15 dakika bekletilir.
Sonra sulanan şeker karıştırılır ve kavrulmuş una eklenir ve sürek-
li karıştırılarak yedirilir
En sevdiğim helvalardandır çok güzel görünüyor ellerine sağlık.
YanıtlaSil