Translate
11 Ekim 2010 Pazartesi
SÜTLÜ İRMİK TATLISI
Malzemeler:
1 litre süt
1su bar.toz şeker
1 sb irmik
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 tatlı kaşığı margarin
Servis için taze meyveler ya da dondurma
Yapılışı:
Tencereye sütü, şekeri ve irmiği ekleyip ocağı açın.
Muhallebi kıvamına gelinceye kadar orta ateşte karıştırarak pişirin.
Kaynayan tatlınızı ocaktan almadan hemen önce, vanilyayı ve margarini ekleyerek hızlıca karıştırın.
İsteğe göre küçük kaplara ya da önceden ıslatılmış borcama dökün.(Ben küçük kare borcama döktüm)
Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve birkaç saat dinlendirin.Üzerini tarçın veya file bademle süsleyin.
Dilimleyerek servis yapın.Afiyet olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
görüntü çok güzel olmuş, elinize sağlık...
YanıtlaSilellerine sağlık çok hafif ve nefis bir tatlı
YanıtlaSilsevgileer:)
ebru,papatya68 güzel yorumlarınıza teşekkürler
YanıtlaSil