MALZEMELER
1 kg ayva,
3 su bardağı su,
6sb. kg toz şeker,
2 çorba kaşığı limon suyu
YAPILIŞI:
Ayvaların kabuklarını soyup, kalın delikli bir rendeyle rendeleyin. Rendelenmiş ayvaları suya koyup, 5 -6 dakika kadar haşlayın. Sonra toz şekeri katın ve karıştırarak eritin. Şeker eridikten sonra, orta ateşte koyulaşıncaya kadar kaynatın .Reçel kıvamını bulduğunda, iki çorba kaşığı limon suyunu katıp, biraz karıştırın. Bir taşım kaynatıldıktan sonra tencereyi ateşten alıp, soğumaya bırakın. Sonra kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.Afiyet olsun..
Ellerine saglik, rengi cok guzel olmus.
YanıtlaSil