Translate

14 Haziran 2014 Cumartesi

SOMONLU KREP




MALZEMELER

100 gr somon füme
1 tane soğan
250 gr krem peynir
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu

KREP HARCI
2 yumurta
1 sb.süt
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
aldığı kadar un

KREPİN HAZIRLANIŞI

Bir kabın içine kırılmış  yumurtaları,sütü,sıvı yağı,tuzu,alabildiği kadar unu koyup çırpıyoruz.Ayran kıvamına gelince ,yapışmaz tavaya az yağ döküp ısıtıyoruz. 1-1,5 kepçe krep harcından alıp ateşte altını üstünü pişiriyoruz.

Soğuduktan sonra üzerine krem peyniri sürüp,üzerine somon füme dilimini,ince doğranmış dereotu,maydanozu serip rulo olarak katlıyoruz.Verev kesip kırmızı soğan dilimleriyle süslüyoruz.
Bu sarmayı derin dondurucuda saklayabilirsiniz.İstendiğinde dondurucudan çıkarılıp,çözülünce servis yapılabilir.Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.