ZEYTİNYAĞLI KABAK YEMEĞİ
Malzemeler
1 kg kabak
2 adet soğan
3 domates
1/2 su bardagı zeytinyağı
1 demet dereotu
1limon suyu
1 tane kesme şeker
1 yeşil biber
Hazırlanışı
Kabaklari yikayip,soyup, dörde bölün. Bir parmak kalınlığında doğrayın.
Bir tencerenin içine dizin.Soğanları temizleyin ,yemeklik doğrayın,domatesleri rendeleyin., limonu
sıkın. Soğan, domates,biber,zeytinyağı limonun suyu, seker ve tuzu iyice karıştırın, kabak
larin üzerine yayın.
Tencerenin kapağnıı kapatıp, kısık ateşte, kabaklar
yumusayana kadar pisirin. Ocagi kapattiktan sonra, dereotunu ince ince doğrayıp yemeğe ilave edin.
Soguk servis yapin.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.