Bakla içinden yapılan ve baklanın püremsi bir kıvamda sofralarımıza geldiği güzel bir lezzeti olan Fava hazırlayacağız.
MALZEMELER:
1,5 su bardağı kuru bakla
1 çay bardağı zeytinyağı
2 soğan
1 çay kaşığı toz şeker
1 limonun suyu
Yarım demet dereotu
Tuz
Fava Meze Tarifi
Kuru baklayı akşamdan bol suda ıslatın. Sabah süzün. Bir tencereye zeytinyağını ve incecik doğranmış soğanı koyun. Soğan, altın sarısı renk alana kadar karıştırarak kavurun. Süzülmüş baklayı, tuzu ve şekeri tencereye ilave ederek karıştırın. Üzerine 3 su bardağı su koyup kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ateşi kısın ve bakla tamamen eriyinceye kadar ara sıra karıştırarak pişirin. Piştikten sonra blendırdan geçirin. Limon suyunu ilave ederek tekrar karıştırın. Üzerini incecik kıyılmış dereotuyla süsleyin. Az zeytinyağı gezdirin. İyice soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.
2.TARİF
Fava Malzemeler
2 su bardağı kuru bakla1 Orta boy patates
Yarım kuru soğan
Havuç ( 1 adet)
Kereviz 1 adet küçük boy
Baharat ( karabiber, tuz, kırmızı toz biber)
Zeytinyağı
Dereotu
Hazırlanışı
Derin bir tencere içine havuç, patates, soğan, kuru baklayı üstü geçecek kadar su ekleyerek 40dakika kadar haşlıyoruz.
Haşlanma sırasında sarımsakları ince ince doğruyoruz daha sonra haşlanmış bakla içli karışımı derin bir kabın içine alıp sarımsakları içine atıyor ve içine bir miktar dereotundan kıyıyoruz. Harcımızın içine sızma zeytinyağını bir miktar tuz ve baharatları ekledikten sonra harcımızı çırpıcı ( mikser) de çekiyoruz. Çırpma işleminden sonra içine bir fiske şeker ilavesi yapın. Kulak memesi kıvamına gelince servis tabağına alıp iki saat buzdolabında bekletmelisiniz. İyice soğuduktan sonra üzerini dereotu ve kırmızı biber ve üzerine sıvı yağ ilavesi ile süsleyip servis yapabilirsiniz kolay gelsin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.