MALZEMELER
- 1 adet patlıcan
- 1 adet patates
- 2-3 adet biber
- Kızartmak için sıvı yağ
Sosu için;
- 2 adet domates
- 3-4 diş sarımsak
- Yoğurt
HAZIRLANIŞI
Patlıcanlar pijama şeklinde soyulup ince dilimler şeklinde doğranır ve biraz suda bekletilir. Patates ve biberler de doğranır. Yağ kızdırılıp küp küp doğranmış patatesler kızartılır ve fazla yağını alması için kağıt havlu serilmiş bir tabağa sonra da servis tabağına alınır. Aynı işlem süzülmüş ve kurulanmış patlıcan ve bibere de yapılır. Rendelenmiş domatesler, rendelenmiş sarımsak, tuz ve kızartma yağından alınan bir çorba kaşığı yağ bir tavaya konarak pişirilir. Kızartmanın üzerine yoğurt ve sos dökülerek servis edilir. Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.