9 Ekim 2010 Cumartesi

SOYA SOSLU TAVUK





Malzemeler


4 adet kemiksiz kalça(veya göğüs) kuşbaşı doğranmış.


1 (Ajda) çaybardağı soya sosu( tuz kullanılmıyor)


1 yumurta akı

1,5-2 yk.mısır nişastası


susam


Yapılışı


Geniş bir kapta yumurta akı,nişasta,soya sosu az sıvı yağla karıştırılır.Tavuk etleri içine eklenir ve en az 4 saat bekletilir.Akşamdan hazırlanıp ertesi gün pişirilir.Ancak bekletme kabımızın kesinlikle cam (borcam vb.) olması gerekiyor.Az yağla yağlanmış
 teflon tavaya etlerimizi susama batırıp koyuyoruz (veya susamsız tüm etleri koyup üzerine susam ekiyoruz.) Tavuk etlerini çevirerek pişiriyoruz. Afiyet olsun.

2 yorum:

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.