15 Ekim 2010 Cuma

UN HELVASI
















MALZEMELER

2,5 su bardağından biraz fazla un

1 su bardağı şaker

1 paket margarin

1/2 çay bardağı su

arzuya göre dövülmüş ceviz ya da fındık

Yağı tencerede eritilirken (Ben teflon tencere kullanıyorum.)

diğer yanda kaseye konan şekerin üzerine yarım çay bardağı

su dökülür. (küçük bardak olmalı) Eriyen yağa un ilave edilir

ve sürekli karıştırılır. Un yağa yedirildikten sonra ceviz de ekle-

nir. Kaşıkla bastıra bastıra kavruluncaya kadar karıştırılır.

Bir süre sonra yağını kusmaya başlar. Kokusundan ve rengin-

den kızardığı anlaşılabilir. Ocak kapatılır 10-15 dakika bekletilir.

Sonra sulanan şeker karıştırılır ve kavrulmuş una eklenir ve sürek-

li karıştırılarak yedirilir

1 yorum:

  1. En sevdiğim helvalardandır çok güzel görünüyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.