11 Ekim 2010 Pazartesi

SÜTLÜ İRMİK TATLISI





Malzemeler:

1 litre süt

1su bar.toz şeker

1 sb irmik

1 paket  vanilya

1 yemek kaşığı hindistan cevizi

1 tatlı kaşığı margarin

Servis için taze meyveler ya da dondurma


Yapılışı:

Tencereye sütü, şekeri ve irmiği ekleyip ocağı açın.

Muhallebi kıvamına gelinceye kadar orta ateşte karıştırarak pişirin.

Kaynayan tatlınızı  ocaktan almadan hemen önce, vanilyayı ve margarini ekleyerek hızlıca karıştırın.

İsteğe göre küçük kaplara ya da önceden ıslatılmış borcama dökün.(Ben küçük kare borcama döktüm)

Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve birkaç saat dinlendirin.Üzerini tarçın veya file bademle süsleyin.

Dilimleyerek servis yapın.Afiyet olsun..

3 yorum:

  1. görüntü çok güzel olmuş, elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık çok hafif ve nefis bir tatlı
    sevgileer:)

    YanıtlaSil
  3. ebru,papatya68 güzel yorumlarınıza teşekkürler

    YanıtlaSil

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.