10 Ocak 2010 Pazar

PORTAKALLI PELTE




Portakallı pelte

2sb. Süt

2yk un

Yarım sb.toz şeker

vanilya

Pelte için

1sb portakalsuyu(hazır kutu meyve suyu da olabilir)

1 sb su

2-3yk şeker

3yk nişasta

Yapılışı

Önce sütlü karışımı karıştırarak pişirip,inmeye yakın vanilyasını ekliyoruz.3-4 dk.mikserle çırpıp ufak kare veya yuvarlak borcama döküyoruz.İstenirse araya uvalanmış bisküvi ,kek
 fındık,ceviz veya ince doğranmış meyve parçacıkları koyabiliriz

Başkabir tencerede pelteyi karıştırarak pişiriyoruz.Pişince sütlü karışımın üzerine döküyoruz.Soğumaya bırakıyoruz.Afiyet olsun

2 yorum:

  1. Merhaba..Portakal olunca akan sular durur..Harika görünüyor..Ellerine sağlık.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler,deneyin eminim beğeneceksiniz.Şimdiden afiyet olsun

    YanıtlaSil

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.