17 Ocak 2010 Pazar

UN HELVASI


MALZEMELER

2,5 su bardağından biraz fazla un

1 su bardağı şaker

1 paket margarin

1/2 çay bardağı su

arzuya göre dövülmüş ceviz ya da fındık

YAPILIŞI

Yağı tencerede eritilirken (Ben teflon tencere kullanıyorum.)

diğer yanda kaseye konan şekerin üzerine yarım çay bardağı

su dökülür. (küçük bardak olmalı) Eriyen yağa un ilave edilir

ve sürekli karıştırılır. Un yağa
yedirildikten sonra ceviz de ekle-

nir. Kaşıkla bastıra bastıra kavruluncaya kadar karıştırılır.

Bir süre sonra yağını kusmaya başlar. Kokusundan ve rengin-

den kızardığı anlaşılabilir. Ocak kapatılır 10-15 dakika bekletilir.

Sonra sulanan şeker karıştırılır ve kavrulmuş una eklenir ve sürek-

li karıştırılarak yedirilir.Helvanın yüzeyi düzeltilip cevizle süslenir.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.