Translate

27 Haziran 2010 Pazar

PAZAR KURALLARI

Pazar günleri sanki farklı olmalı.Daha sakin,daha yalnız,daha programsız olmalı.Sabah olunca hemen koştura koştura dışarı kahvaltı yapmaya gidilmemeli.Kahvaltı evde yapılmalı.Çay çaydanlıkta demlenmeli,asla poşet
kullanılmamalı.Yemek yapılacaksa konserve kullanılmamalı.Diğer günler boş zamanlarda sinemaya filan gidilebilir ama pazar günleri değil.
Pazar günü boş zaman,gerçekten boş zaman olmalı.Pazar günleri insan boş durmalı.Reçel yapılabilir,vişne tanelerinin çekirdekleri tane tane ayrılabilir.Fasulye pişirilebilir ama düdüklüde değil.
Seyahat edilebilir yürüyerek ya da arabayla.Asla uçakla değil.Boş boş bakılabilir.Saatte bir cümle hızla ilerlenebilir.Saate bakılmaz.Havaya bakılır.Hava aydınlıksa gündüz,kararmışsa gece olmuştur.Kısa kesilebilecek her konuşma uzatılır.Yayvan yayvan konuşulur.
Çekmeceler boşaltılır.Her küçük kağıt tek tek değerlendirilir,mümkünse hepsi çöpe atılır.İyilik yapılır.Mesela sokaktaki kediye yemek verilir.Kullanılmayan elbiseler verilmek üzere ayrı bir yere konur.Pazar günü bol bol yürünebilir.En soğuk havada bile.Mümkünse sağda solda duraklanır,çay içilir.Dışarda olması şartıyla.

Pazar günleri kesinlikle aile ziyaret günü değildir,vicdan azabından kurtulma günü değildir,para pul konuşma günü değidir.Pazar günleri insan kendinini mirasyedi gibi hissedebilir.Aslında ben hiçbir şey yapmıyorum,çalışmıyorum,hiç çalışmadım,zaten gerek de yok yedi sülaleme yetecek kadar param var.Pazar günleri böyle düşünülmelidir.Tembelim,tembel kalacağım,suçluluk duymayacağım,canım sıkılırsa birazdan arabaya atlar İtalya'ya doğruyola çıkarım.:)
Mümkünse geç yatılmalıdır.Hani ertesi gün hiç iş güç yokmuş gibi davranılmalıdır.Haftada bir içki içiliyorsa pazar günü içilmelidir.
Tamyatağa yatmışken vazgeçip gezmeye gidilmelidir.Uykusuz kalınabilir.Sefil olunabilir.Pespaye giyinilebilir.Depresyona girilebilir.


Sinirlenmek yasak,iş yapmak yasak,tv başında uyumak ve toplu halde dolaşmak yasak.

Pazar günü kuralları bu kadar.

Hepinize iyi pazarlar !



Peki sizin kurallarınız ne?

2 yorum:

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.