Translate

27 Nisan 2013 Cumartesi

ELMALI TURTA



Elma ile yapılabilecek en güzel tatlılardan birisi.


 MALZEMELER



Hamuru için


.1 yumurta


•250 gram tereyağ

•1/2 çay bardağı sıvı yağ

•2 -3 yemek kaşığı yoğurt

•1 çay bardağı şeker (ajda)

•1 tatlı kaşığı karbonat

aldığı kadar un

İçi için

•3 adet elma

•1 tatlı kaşığı tarçın

•1çay bardağı  şeker


Üstü için


 pudra şekeri

Hazırlanışı

Un ve karbonat dışındaki malzemeleri iyice karıştırın.

Unu ve karbonatı ekleyip sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hazırladığınız hamurdan bir parça ayırın.

Büyük parçayı yağladığınız yuvarlak borcama dümdüz olacak şekilde elinizle yerleştirin.

.Kalan hamuru ve borcamıı buzdolabına koyun.

Elmaları soyup, rendeleyin.

Şekerle birlikte elmaları iyice pişirin.

Tarçını ekleyin.

İç harç soğuduğunda tepsideki hamurun üzerine yerleştirin.

Kalan hamurdan ince çubuklar yapıp enine ve boyuna kafes kafes yerleştirin. (Veya hamuru rendeleyip

turtanın üzerine serpiştirin.Ben bu sefer kafesli hazırladım.)

Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin.

Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edin.Afiyet olsun.


1 yorum:

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.