Translate
26 Ocak 2017 Perşembe
MANTAR KURABİYE
Mantar Kurabiye Malzemeleri
100gram tereyağı
1 adet yumurta
2 su bardağı un
1 su bardağı mısır nişastası(buğday nişastası)
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı kadar kakao
HAZIRLANIŞI
Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, pudra şekerini ve yumurtayı bir kapta ezip karıştıralım.
Sonra üzerine nişastayı ve elenmiş unu yoğurdukça ekleyelim.
En sonunda vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya devam edelim.
Elimize yapışmayacak hafif sertlikte bir hamur elde edelim ve yarım saat üzeri kapalı olarak dinlendirelim.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlak şekil verelim, yağlı kağıt serilmiş tepsiye, aralarında biraz boşluk bırakarak dizelim.
Bütün kurabiyeleri tepsiye dizdikten sonra, ufak bir şişenin ağzını veya kapağını tabakta bulunan kakaoya batıralım, sonra kurabiyelerin üzerine bastıralım.
Böylece kurabiyelere mantar şekli oluşuyor. Bütün kurabiyelere bu işlemi uygulayalım.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında mantar kurabiyeler beyaz kalacak şekilde 25 – 30 dakika kadar pişirelim.
Soğuduktan sonra servis yapabiliriz. Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Yıllardır yapmamıştım. Hatırlattınız, teşekkürler :)
YanıtlaSil