MALZEMELER (4 kişilik)
500 gram işkembe
1 yemek kaşığı ile tereyağı
1 yemek kaşığı ile un
Haşlamak için:
Yarı m limon suyu
1 adet orta boy kuru soğan
2 diş temizlenmiş sarımsak
6 su bardağı kadar su
Terbiyesi için:
1 yumurtanın sarısı
2 yemek kaşığı ile yoğurt
Yarım limon suyu
1 çay kaşığı ile tuz
Servisi İçin:
Yarım çay bardağı sirke
4 diş kadar sarımsak
Nasıl Yapılır?
- İyi temizletilmiş işkembeyi, limon suyu, sarımsak, kuru soğan ve su ilavesi ile yumuşayana kadar yaklaşık 40 dakika haşlayın.Haşlama suyunu dökün.
- Haşlanan işkembeyi bir kevgir yardımıyla alın. Küçük küpler halinde doğrayın. Çorbanın renginin berrak olması için; içme suyu ekleyin.Ağır ağır haşlamaya devam edin.
- Tereyağını derin bir tencerede eritin. Unu, kokusu çıkana kadar kavurun. Süzdüğünüz ve ılınmış olan haşlama suyundan çorba tenceresine azar azar ekleyin. Unun topaklanmaması için; bir çırpıcı yardımıyla hızlıca karıştırın.
- Çorbanın terbiyesini hazırlamak için; yumurta sarısı, yoğurt, limon suyu ve tuzu ayrı bir kapta çırpın.
- Terbiye karışımını kaynamakta olan haşlama suyu ile ılıştırdıktan sonra çorba tenceresine azar azar ekleyin ve hızlıca karıştırın.
- Son olarak; küçük parçalar halinde doğradığınız işkembeyi çorbaya ilave edin. Kısık ateşte, 15 dakika kadar kaynatarak pişirin.
- Sarımsakları rendeledikten sonra sirke ile karıştırın. Servis kaselerine aldığınız çorbayı, sarımsaklı sirke ilavesiyle sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.