14 Ağustos 2010 Cumartesi

SEMİZOTU YEMEĞİ



Malzemeler

1 bağ semizotu(500gr yaklaşık)
2 adet soğan
2-3 adet domates
Yarım çay bar.pirinç
zeytinyağı
2-3 diş sarımsak
tuz

Hazırlanışı

Semizotu ayıklanıp ,sirkeli suda bekletildikten sonra ufak ufak doğranır.Tencereye doğranmış soğanlar konup az yağda sotelenirken, kabukları soyulup ufak ufak doğranmış domatesler ve sarımsaklar eklenir.Semizotları az su ,tuz ve yıkanmış pirinçler eklenip karıştırılıp tencere pişmeğe bırakılır.Pirinçler pişince yemek olmuştur.Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık.Nefis bir görüntü.Hayırlı ramazanlar..

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık ben bayılırım ve hep yaparım ıspanaktan sa bizim evde semizotu daha çok seviliyor salatası cacığı yemeği.

    YanıtlaSil

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.