1 Ağustos 2010 Pazar

ZEYTİNYAĞLI BAMYA




Malzemeler:

1 kg bamya

2 adet orta boy soğan

3 adet büyük boy domates

 zeytinyağı

yarım limon suyu

3 diş sarımsak

Su

Tuz

Hazırlanışı

1. Bamyaların sap kısımlarını huni şeklinde temizleyin.İyice yıkayıp limonlu-sirkeli suda bekletin.

2. Soğanları ve sarımsakları soyup yemeklik doğrayın. Domatesleri kuşbaşı doğrayın.
3. Bamyalar ve limon suyu haricindeki tüm malzemeyi tencereye alın ve orta ateşte 2-3 dakika kavurun.

4. Bamyayı ve limon suyunu ekleyerek hafifçe karıştırın ve kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın.bamyanın hizasında su ekleyin pişmeye bırakın.

5. Servis tabağına alın limon dilimleri ile süsleyerek sıcak ya da soğuk olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.