20 Aralık 2012 Perşembe

SOSLU BİBER






MALZEMELER

1 kg etli kırmızı biber
1 sb sirke
2 yk zeytinyağı
1 çay bardağı su
tuz

 YAPILIŞI

Biberler yıkanıp dilimlenir.Geniş bir tencereye 1 sb sirke ,1 çay bardağı su ,2 yk zeytinyağı,tuz konularak kaynatılır.Kaynayan karışıma biberler atılır,yumuşayıncaya kadar pişirilir. (Ancak çok da pişmeyecek,yoksa biberler  erir.)Kevgir kepçeyle biberler kavonoza konur,haşlama suyu da eklenir.Kavanozun kapağı sıkıca kapatılıp ters çevrilip soğumaya bırakılır.Soğuyunca buzdolabına kaldırılır.Kahvaltı sofraları için pratik bir tarif olabilir.Afiyet olsun..


2 yorum:

  1. Kahvaltıda her türlü şey oluyor ancak bazen insan farklı tadlar arıyor. Teşekkürler paylaşım ve tari için.

    YanıtlaSil
  2. yaptım inşallah güzel olur



    YanıtlaSil

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.